Bestäm själv om du skall vaccinera dig

måndag 12 oktober 2009

Förbjuder EU-direktivet en massvaccinering?

Forskare, läkare, debattörer och allmänheten höjer varningsflagg mot vaccinet av flera anledningar som inte är ogrundade.

EU-direktivet 2001/83/EG (1) förelägger myndigheterna att vidta följande åtgärder enligt Artikel 36, punkterna 1 och 2:

1. Om en medlemsstat finner att det av hänsyn till skyddet av människors hälsa är nödvändigt att ändra ett godkännande för försäljning, som meddelats enligt bestämmelserna i detta kapitel, eller att tillfälligt eller slutgiltigt återkalla det, skall denna medlemsstat utan dröjsmål hänskjuta ärendet till myndigheten för tillämpning av förfarandet i artiklarna 32, 33 och 34.

2. Utan att detta skall påverka bestämmelserna i artikel 31, får medlemsstaten i undantagsfall, då skyndsamma åtgärder är av avgörande betydelse för skyddet av människors hälsa tillfälligt förbjuda försäljning och användning av läkemedlet inom dess territorium i avvaktan på det definitiva beslutet. Medlemsstaten skall senast följande vardag underrätta kommissionen och övriga medlemsstater om skälen till sin åtgärd.

Förbjuder EU-direktivet försäljningen och användningen av Pandemrix?

”Denna vecka måste vi till sist ta ställning: vaccinera eller inte vaccinera? Efter många veckor av larm, myndighetsutspel, påtryckningar, artiklar och TV-program har svininfluensan obönhörligt nått fram till var och en av oss.” (2)

Är en massvaccinering rentav olaglig om vaccinet riskerar att allvarligt skada människors hälsa?

Källor:
(1) http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2001:311:0067:0128:SV:PDF
(2) http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3633255.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.