Bestäm själv om du skall vaccinera dig

måndag 12 oktober 2009

Armén får ett bättre, ofarligt vaccin!

Det är för riskfyllt att ge soldaterna Pandemrix som tillverkas av Glakosmithkline. Läkarna har varnat kraftigt för att ingen vet vilka biverkningar som t.ex. kvicksilver (thiomersal) och adjuvanten squalene kan ge. Eftersom biverkningarna kan var så starka är det helt orimligt att utsätta soldaterna för de risker som en injektion med Pandemrix skulle innebära. (1)

Därför har den tyska armén Bundeswehr beslutat att köpa in vaccin utan squalene och kvicksilver. Beslutet är ett slag i ansiktet för den tyska motsvarigheten till Socialstyrelsen. Arméns rådgivare och läkare har helt enkelt varit klokare. (2)

Armésjukhusen i Tyskland är kända för sin höga kvalitet och det ryktas om att regeringschefer, ministerråd, diplomater, höga tjänstemän och elitidrottare föredrar armésjukhusen framför de vanliga sjukhusen. (3)

Det förefaller som om Sverige har köpt grisen i säcken och att alla som har höjt varningsflagg borde få svenska regeringens guldmedalj för medborgerlig förtjänst. (4)

Nu står vi dessutom med ett vaccinberg som Göran Stjernstedt på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, vill att tillverkaren skall ta tillbaka. Han säger: "Produkten som levereras är annorlunda än den som utlovades när avtalet slöts". (5) Vem visste egentligen vad vi skulle få?

Kan Socialstyrelsen åtminstone erkänna att alla forskare, läkare, debattörer och röster från allmänheten inte har haft fel när de har varnat för riskerna med Pandemrix? Hur länge vågar Socialstyrelsen fortsätta på en väg som inte är juridisk och medicinskt försvarbar?

Källor och förklaringar:
(1) http://de.news.yahoo.com/2/20091012/tts-soldaten-bekommen-angeblich-besonder-c1b2fc3.html
(2) http://www.welt.de/wissenschaft/medizin/article4818717/Deutsche-Soldaten-bekommen-besseren-Impfstoff.html
(3) http://www.bundeswehr.de/portal/a/bwde
(4) http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_priser,_medaljer_och_utm%C3%A4rkelser#Regeringens_medaljer
(5) http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5954981.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.