Bestäm själv om du skall vaccinera dig

söndag 11 oktober 2009

Är avtalet hemligt eller inte?

”Stora delar av pandemigarantiavtalet är hemligstämplat” enligt en artikel i Svenska Dagbladet (SvD) den 6 oktober 2009. (1) Smittskyddsinstitutet kontrar snabbt den 8 oktober och skriver så här på sin nyhetssida: ”Beslutet om massvaccination är inte baserat på hemliga avtal utan på en historisk möjlighet att stoppa den nya influensan.” (2) Men faktum kvarstår att stora delar av avtalet är hemligt. Vill myndigheterna skydda sig själva?

Sista delen i myndigheternas dementi verkar vara ett mantra som upprepas i alla möjliga sammanhang, nästan som om beslutsfattarna har blivit hjärntvättade:
”Vi har en historisk möjlighet att stoppa den nya influensan!”

Sedan när verkar t.ex. Läkemedelsverket och Livsmedelsverket för konsumenternas bästa? Listan på farliga läkemedel och felaktiga kostråd kan göras lång. Kan vi verkligen lita på att myndigheterna har rätt den här gången och verkligen värnar om folkhälsan?

Vid en närmare granskning så är viruset inte heller så nytt som WHO och myndigheterna vill låta påskina. Läs JK-anmälan mot svininfluensan och användningen av vaccinet och döm själva.

Källor:
(1) http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3609341.svd
(2) http://www.smittskyddsinstitutet.se/nyhetsarkiv/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.